Followers

Wednesday, January 19, 2011

beautiful scenery at ladang upm

ini adalah rusa...bila kami sampai mereka seperti jakun, tidak pernah tengok orang...hehehe atau kami ni sangat cantek sehingga mereka terpegun?? hahaha....tapi kat kandang rusa ni tak leh buat bsing nanti derang lari...dari jauh kelihatan seperti batu sebab batu-batu kat situ kaler brown...dah dekat baru nampak...la rusa rupanya....
bila kami nak 'chow' baru mereka datang dekat..lame jugak la nak bagi mereka ni jinak...tapi kami nak pegi dah....nak tengok kambing pulak...hehe next week kite tengok lagi ok?

ini kandang kambing tapi kambing yang tinggal hanya tinggal 7 ekor sahaja..nak tau kenapa?banyak kambing yang mati sebab kene penyakit.dan ade yang sedang dirawat di fakulti veterinar...so yang selamat hanya tinggal 7 ekor.kami tak naik sebab pemandangan die lagi memukau dari kambing-kambing tersebut..hehe

lembu-lembu yang sedang meragut rumput bagaikan di New Zealand!

yang ni kalau anda perasan ia adalah pokok dalam movie lagenda budak setan dan dalam iklan milo?perasan tak?? pegi tengok sekarang, same ke tak same...
Wakaf pastura at the hill top...from here you can see the whole area of ladang UPM. My friend said, before this Che Det always 'lepaking' here after riding horse,,,but now this 'wakaf tak dijaga'...the wood also dah pudar warnanya...

4 comments:

COMANECI said...

bestnye...org luar masuk kene bayar ke???

akuadalahaku said...

tak pun...tapi kalau nak masuk, masuk la weekdays before 5pm.after dat, kunci...hehe

_anna abdullah_ said...

babe, i nk tye la..i nk wt prewedd kt pokok yg sebatang 2...mmg xde ape2 charges ke? n die bkk kul bpe ek?

akuadalahaku said...

anna...bleyh je dtg...dtg la during weekdays 8am until 5pm.after dat, they will lock the gate..weekend owso they'll lock..free of charges...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1655433420064&set=a.1655428019929.88614.1063944154

ni da pic senior...they took pic there too~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...