it refer to...
when i enter the food 4 area or processing lab or biochemical lab
they'll call me...honey!!!
haha prasan..bukanla honey pon..hani je....
kalau subjek cereal punye lab, en razali as lab assist kat processing tu akan cari aku
kenapa eh??
sebab aku lerr yang kne masak...aka chef tuk subjek tu...
tak paham eh??dan jangan salah paham yer..kami yang amek foodtech ni bukan ler balajar jd chef dan masak-memasak...lab kami especially cereal tu, kne deal with food....
for example previous lab
we make yellow noodles with different ingredient and formula...
kate la formula A ade 10% potassium sorbate dan 10% sodium hydroxide
formula B pulak proportion die lain pulak...
ha camtu la foodtech...bukannye buat masak lemak ikan masin dengan nenas atau pun masak lemak telur itik dengan belimbing besi...haduih mengidam...
tidakkk!! kami bukan buat yang itu....kami buat formula untuk komersial kan produk dan for bulk production....kalau nak masak lelauk camtu, bleyh gak..tapi style brahim punye la...pack in pouch...ready made product
berbalik kepada chef...oh previously ktorang buat yellow noodle, tofu from black soy bean, rice porridge and nasi impit, soy bread.dis week, peanut beverage...tapi tak buat lagi.tah pe la rasanye....
soy bread tu keras nak mampus...dough tak naik..lg pun soy tak sesuai jadi bread flour cz less gluten protein contain....
nasi impit tu dan porridge tu aku buat soto...
so abes lab je, kekenyangan sesgt....dinner free..hehe
idokler tere bebeno eden ni masak....atenye boleh la jugok....eden bembaling je segala brang nye pon...hahaha dedoa sket kasi sedap...
4 comments:
wooo meleleh tgk soto tue!
haha kak asna. gambar hanyalah hiasan.jgn percaya...xde nye sempat nk menggentel bergedil tu..haha
emm....amtle gembiranyer long di FT nie..tumpang syukur, moga lulus dgn yg paling 'terbaik' yg long mampu last sem nie..
amiin...insyAllah...doakan la yer
Post a Comment